Waarom Marktplaats?

Wie kent Marktplaats niet? Opgericht in 1999 om tweedehands spullen aan te bieden, en sinds dien is de onderneming uitgegroeid tot de populairste website op het gebied van rubrieksadvertenties in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis bestaande uit zowel particulieren, kleine en grote bedrijven. Inmiddels is Marktplaats niet meer weg te denken uit het Nederlandse huishouden. Dagelijks vinden honderdduizenden mensen elkaar op Marktplaats. Naar wat de een niet meer wil, kan de ander nét op zoek zijn.

Opmerkelijk en veelzijdig
Op elk willekeurig moment bevat Marktplaats ruim 9 miljoen advertenties, van kleding en verzamelobjecten tot auto’s en huisraad. Doordat iedereen advertenties kan plaatsen is er een veelzijdig aanbod, een aantal voorbeelden van opmerkelijke advertenties die op marktplaats hebben gestaan zijn: een tafeltje uit het Paleis Soestdijk, een draagvleugelboot van Connexxion, een replica van de trouwjurk van Maxima, en een privé vliegtuig uit 1980.

Betaald Adverteren
Marktplaats biedt, net als bijvoorbeeld Google en Bing, de optie om betaald te adverteren. Dit kan op verschillende manieren:

  • Omhoogplaatsen: hiermee komt uw advertentie weer bovenaan de standaard advertenties te staan. Deze zakt weer naar beneden wanneer nieuwe advertenties worden geplaatst.
  • Dagtopper: Staat gegarandeerd 1 dag boven de standaard advertenties. Wordt sneller gevonden en meer bekeken.
  • Topadvertentie: de mogelijkheid om een link naar uw eigen website of product te plaatsen, staat 7 dagen boven de standaard advertenties op de eerste pagina’s. De mogelijkheid om per klik te betalen.

Het voordeel van betaald adverteren op Marktplaats is het gemak, waar het bij Google AdWords vaak lastig is zelf campagnes op te zetten en te beheren is dit bij Marktplaats een stuk makkelijker. Ook zijn de kosten per klik vaak lager dan bij bijvoorbeeld AdWords, zo kunnen meer mensen bereikt worden met een lager budget.

Behaalde resultaten
Wanneer u ervoor kiest om betaald te adverteren op Marktplaats, wilt u natuurlijk wel inzicht in welke advertenties presteren. Daarom is het nu mogelijk om te rapporteren over Marktplaats en zo gemakkelijk de behaalde resultaten te zien. Zo kunt u ervoor kiezen om advertenties die goed presteren meer budget te geven, en advertenties die u alleen geld kosten stopzetten. Vergelijk in de rapportage de behaalde resultaten met uw campagnes in Google Shopping, AdWords en Bing Ads en zie zo welk kanaal voor u het meest oplevert. Klik hier voor een statisch voorbeeld.

Ook geïnteresseerd in adverteren op Marktplaats en kunt u hier wel wat hulp bij gebruiken? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

 

IndentyIndenty Data